Ajakfeltöltés Hyaluronsavval

A hyaluronsavas ajakfeltöltés legnagyobb előnye, hogy ez az anyag a szervezetben természetes módon is megtalálható, így felszívódása szinte sohasem jár semmilyen komplikációval.

Az ajakfeltöltés segíthet a

– felszínes és mélyebb ráncok kezelésében,

– az ajak körvonalának kiemelésében,

– hidratáltságának és teltségének fokozásában,

– a nem szimmetrikus ajkak korrigálásban.

A hyaluronsavas ajakfeltöltés menete: 

Az ajakfeltöltés menete egyszerű. Nem műtéti beavatkozásról, hanem injekciós kezelésről van szó. A szükséges ajakfeltöltés mértéke függ az ajkak eredeti formájától, az Ön által elvárt eredményektől, illetve a szakember által is megoldhatónak, esztétikusnak talált megoldástól. Ez a megbeszélés befolyásolja a töltés helyét is. Technikailag nem mindegy, hogy nagyobbításhoz, vagy esetleg ajakkontúr – formázáshoz kell a feltöltést végezni – netán mindkét technikára szükség van.

Az ajakfeltöltést injekciózással végezzük, amely során a megbeszéltek szerinti mennyiségben kerül befecskendezésre a hyaluronsav tartalmú töltőanyag. Általában 1 ml vagy még kevesebb kerül befecskendezésre. Ajaktól függően elég lehet 0,5 ml is. A mennyiséget nagyban meghatározza az ajkak formája, mérete és az elvárt eredmény is. A technika egyszerű, az egész folyamat kevesebb mint egy óra – ebből kb. 15 perc amíg az érzéstelenítő hatni kezd (hasonló a fogorvosi érzéstelenítéshez), és 20-30 perc maga a töltési folyamat.

Mire számítsak az ajakfeltöltést követően?

A kezelést követően, a tűszúrások helyén némi fájdalom, duzzanat, bőrpír, enyhe kellemetlen érzés felléphet, de mivel a töltőanyagban lidokain is található így pillanatok alatt mérséklődik, majd elmúlik. Nagyon ritkán előfordulhat lilás vagy sárgás elszíneződés a bevérzések következtében, ezek felszívódási ideje 1-2 hetig is eltarthat.Az ajakfeltöltést követően a kívánt hatás már az első alkalom után egyből észrevehető, ám a végleges eredmény 7-10 nap után látható.

Mire figyeljünk az ajakfeltöltés után?

Az ajkakat semmiképp ne nyomkodjuk, kerüljük a túlzott mimikát, sok beszédet, erős rágást, rágózást illetve a nagyobb izommunkával, izzadással járó tevékenységeket.

Tilos cigizni, szívószállal inni illetve kerülendő a sós, fűszeres, forró csípős ételek, koffein tartalmú italok fogyasztása 3 napig, mivel erős irritációt okozhatnak.

Ne tegyük ki a kezelt területet legalább két hétig erős napsugárzásnak, szoláriumozásnak.