Aqualyx Zsírbontó injekció

Helyi zsírlerakódás műtét nélküli kezelése Aqualyx injekcióval!

Az Aqualyx injekciós zsírbontó kezelés az első klinikailag igazolt, hatékony, műtét nélküli alakformáló eljárás, amely biztonságosan semmisíti meg a zsírsejteket. Alkalmazásával műtét nélkül, gyorsan megszabadulhat helyi zsírfeleslegétől és formálja alakját!

Az Aqualyx az egyetlen olyan, közvetlenül a zsírszövetbe injektálható hatóanyag, mely orvosi CE engedéllyel rendelkezik. Kifejlesztése mögött több éves kutatás és tapasztalat van, 2009 óta a világ 49 országában használják, eddig több mint 2 millió ampullát injekcióztak be súlyos mellékhatások nélkül. Az Aqualyx alakformáló, zsírbontó kezelés hámon áthatoló, injekciós technika, ezért kizárólag speciálisan képzett orvos végezheti!

Milyen előnyöket jelent az Aqualyx kezelés az Ön számára?

 • az áll vonalától a térdig minden helyi zsírlerakódás kezelhető
 • klinikailag igazolt hatás
 • műtét nélküli eljárás
 • biztonságos
 • gyors

Kiknek és milyen célra ajánljuk az Aqualyx kezelést?

Akik normál súlyúak vagy enyhén túlsúlyosak, de emellett genetikailag meghatározott, 2-4 cm vastagságú, mozgással és diétával sem eltüntethető helyi zsírfelhalmozódással rendelkeznek.

Az Aqualyx kezelés nem alkalmas általános elhízás kezelésére (vagyis fogyasztásra)!

Mi az Aqualyx és hogyan hat?

Az Aqualyx hatóanyaga egy természetes epesav, a kólsav módosított vegyülete. Az Aqualyx egy mikro-zselatinos oldat, mely felszívódó hatóanyagát fokozatosan bocsátja ki. Megfelelő alkalmazás esetén kizárólag a zsírszövetben fejti ki a kívánt hatást, nem szivárog át sem a kötőszövetbe, sem az izomzatba. Az Aqualyx a zsírsejtek sejthártyáját károsítja, ezáltal a sejtekben lévő zsírsavak kiszabadulnak. A kiáramló zsír és a szövettörmelék a vér- és nyirokkeringés révén a májba jut, majd a máj enzimrendszere 2 hét alatt lebontja és kiürül a szervezetből. Szövettani vizsgálattal igazolták, hogy a kezelés csökkenti a zsírsejtek számát.

Leggyakrabban az alábbi területeken alkalmazzuk:

 • toka zsírfeleslegének megszűntetése
 • has
 • csípő
 • fenék
 • felkar zsírfeleslege
 • külső és belső comb
 • térd

Hogyan történik a kezelés?

Előzetes vizsgálatot és megbeszélést követően a szükséges mennyiégű hatóanyagot speciális tűvel és  eljárással juttatjuk a zsírszövetbe, egyenletesen eloszlatva.

A kezeléshez fájdalomcsillapítót is alkalmazunk, ezért minimális fájdalommal jár.

Vékony, flexibilis tűvel  dolgozunk, így érjük el, hogy szemben a mezoterápiás technikákkal, néhány tűszúrással (2-4 tűszúrás területenként), a zsírszövetben módszeresen haladva bejuttathassuk az Aqualix-et a kezelt területre.

Egy terület kezelése előkészítést követően 20-30 percet vesz igénybe.

A kezelés mellékhatása lehet az injekciózott terület átmeneti megduzzadása, megnagyobbodása (pl. tokánál gyakori), a kezelt terület fájdalmassága, elnehezedése, kipirosodás (2 óra-2 nap), ritkán szubkután csomósodás. Az esetleges véraláfutásokat Arnica krémmel javasolt kezelni.  Különösen a toka és az alhasi terület kezelésekor léphet fel elnehezedő érzet, ezt bandázs, szorító ruhák viselésével csökkenthetjük.

Aqualyx zsírbontó kezelés után 5 napon át nem végezhető masszázs, rádiófrekvenciás kezelés, kriokezelés a területen, illetve kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységeket, sportolást. Javasolt a megnövelt vízfogyasztás a kezelési kúra során, a szervezet kiválasztó folyamatainak támogatására, illetve kiegészítő kezelésként az orvosi nyomásterápia a nyirokkeringés fokozására. Az injekciózást követően 12 óráig ne használjon semmilyen kozmetikumot a kezelt területen. Ne menjen szaunába, meleg helyre, ne napozzon. Ha fájdalomcsillapítást érez szükségesnek kezelés után, akkor paracetamol tartalmú készítményt alkalmazzon. Kezelés előtt és a kúra során ne szedjen vérhígító hatású készítményeket, pl. aszpirint.

Kontraindikációk: lipodisztrófia, várandósság, szoptatás, 18 év alatti és 60 év fölötti életkor, bármilyen fennálló betegség. Az injekcióhoz lidocaint keverünk, így ha Ön allergiás lidocainra, kérjük, hogy előtte tájékoztassa erről orvosát.

Hányszor van szükség kezelésre és milyen gyakorisággal?

Tapasztalatok szerint kis zsírfelesleg eltűntetésre (pl. toka) akár 1-2 kezelés is elégséges lehet. Nagyobb zsírfeleslegnél általában 3 kezelés után látható jelentős javulás, az ajánlás szerint 4-6 kezelésre is szükség lehet. A kezelések között legalább 21 napnak el kell telnie, de a legoptimálisabb eredményt úgy tudjuk elérni, ha a kezelést az azt megelőzőtől számított 23-25. napon végezzük el.

A kezelés eredménye tartós, mivel valódi zsírbontás!